Thursday, September 5, 2013


Valori, coaching, transformare

Astazi tastatura imi face figura si nu ma lasa sa utilizez diacriticile, prin urmare imi cer scuzele de rigoare de la inceput.
Ma gandeam aseara inainte sa adorm ca oricum as combina si analiza cele trei elemente in contextul unui proces de coaching, ajung la aceeasi concluzie.

Valorile:
In timpul unui proces de coaching pot fi confirmate sau invalidate, se poate schimba ordinea prioritatii lor, pot fi descoperite altele noi, pot fi indepartate unele false, imprumutate de la alte persoane. Ca urmare are loc o schimbare in interiorul celui care face aceasta analiza si ca urmare fiind constient de propriile sale valori omul se transforma.

Coaching-ul: 
Este un proces complex de antrenare a unei persoane care doreste sa atinga un anume rezultat in viata sa. In timpul acestuia apare o transformare prin alinierea (corelarea) dorintelor sale (scopuri, obiective),  cu actiunile pe care le face si cu propriile sale valori si credinte, proaspat descoperite sau reconfirmate.

Transformarea: 
Este rezultatul trecerii la actiune ca urmare a procesului de coaching. Concret beneficiarul de coaching face o schimbare in viata personala si profesionala, pe care si-o dorea de mult si nu reusea sa se clarifice in sinea sa cum sa o aplice. Cu alte cuvinte este vorba despre impactul procesului de coaching asupra clientului, adica  obtinerea unui rezultat mult asteptat, prin valorificarea noii sale capacitati de intelegere si de actiune. Este o confirmare a utilizarii eficiente a propriului sau potential, care a fost adus la suprafata prin coaching.

Dar ce sunt valorile? E o discutie frumoasa pe care mi-ar placea sa o port cu voi. E clar ca pentru fiecare dintre noi sunt valabile alte valori, e clar ca pe baza lor traim in fiecare zi unii bucurindu-se de impliniri altii impovarati de temeri, frica si frustari.

Oare cum ar fi sa ne eliberam de toate blocajele si sa traim armonios?!


No comments:

Post a Comment