Thursday, February 28, 2013

Coaching de primavara!





Coaching de primavară!
 Încredere şi implicare pentru succesul tău!

Scop
Iarna ne-a înţepenit în mentalităţi şi atitudini potrivite anotimpului rece şi întunecos. Vine primăvara şi odată cu ea creşte intensitatea luminii, durata zilei şi dorinţa de înnoire. În natură acest proces este firesc şi ciclic, se repetă de milioane de ani, cu răbdare şi întotdeauna cu rezultate foarte bune. Viaţa se împrospătează, se colorează şi se transformă continuu. Oare de ce?  Pentru că pur şi simplu este necesar, procesul se întreţine singur, totul se schimbă, indiferent de faptul că suntem conştienţi sau nu.
Argumente
Înseamnă că e la fel şi pentru oameni, pentru că facem parte indisolubilă din natură iar schimbarea ei ne implică şi pe noi dându-ne posibilitatea de a ne înnoi, de a evolua. Dacă corpul nostru cunoaşte şi se supune acestor legi naturale nu e la fel şi pentru mintea noastră, pe care o ţinem uneori captivă în tipare anacronice. Iată deci un prim argument pentru schimbare. Cu alte cuvinte e timpul pentru un coaching de primăvară! Pentru unii alegerea schimbării e o opţiune clară, pe care o aleg cu uşurinţă, fructificând astfel şansele pentru realizări surprinzătoare. Pentru alţii însă transformările induc teamă iar calea schimbării nu mai pare să fie la fel de atrăgătoare, deşi ei  înţeleg că fără risc nu apare nici succesul.
Putem lăsa lucrurile aşa cum sunt?
Sigur că da întrucât nu ne obligă nimeni să facem schimbări. Putem continua să gândim la fel ca şi până acum, să acţionăm în acelaşi mod, să reacţionăm la fel la aceiaşi stimuli ca în trecut. Rezultatele vor fi identice. Dacă ne mulţumeau înainte ne vor mulţumi şi acum.
Dar dacă ne dorim altceva mai bun?
În acest caz e timpul pentru schimbare. Ceva undeva ( ce anume, unde oare) are nevoie de o ajustare pentru ca mecanismul gândire-acţiune-rezultat să conducă la un nivel superior de realizare.
Cum ?
Prin coaching clientul îşi analizează cu ajutorul coach-ului starea prezentă şi îşi vizualizează scopul. Cu sprijinul de încredere oferit de coach, clientul descoperă că are în faţă mai multe opţiuni de a-şi atinge scopul, la care nici nu s-a gândit vreodată. În timpul aceluiaşi proces de coaching, clientul realizează că poate privi lucrurile din alte perspective şi înţelege că e în puterea lui să treacă la acţiune. Coach-ul îl asistă, îl sprijină, îl „provoacă” în condiţii de siguranţă şi discreţie să se descopere şi să treacă la fapte.
 Concluzii
Orice om are nevoie de schimbare şi are propriile sale capacităţi de a realiza transformările care îi sunt necesare la un moment dat în viaţă. Manifestarea acestor capacităţi poate fi ajutată  sau îmbunătăţită prin coaching.
Sunt coach şi vă pot asista să obţineţi acest lucru.

nicoletadoinaradu@gmail.com, doinaradu06@yahoo.com
Facebook id: Coaching in Galati

No comments:

Post a Comment